Planirali bombaški napad na migrante

Trojica pripadnika grupe ekstremista koji sebe nazivaju "Krstaši" optuženi su za planiranje bombaškog napada na stambeni kompleks u kojem su smešteni somalijski migranti u zapadnom Kanzasu.

Prema navodima tužioca, "Krstaši" su planirali da napad izvedu dan posle predsedničkih izbora u SAD-u zakazanih za 8. novembar. Kako se navodi u tužbi, takozvani "Krstaši" su antivladina, antimuslimanska i antimigrantska grupa ekstremista.

Oni su izabrali metu na osnovu njihove mržnje prema muslimanima, ljudima koji su emigrirali iz Somalije, iz "želje da inspirišu druge paravojne grupe i probude ljude", navedeno je u optužnici.

"Hapšenje pripadnika grupe "Krstaša" usledilo je nakon osam meseci istrage koja je pokazala da gaje duboku mržnju i skriveno nasilje", rekao je vršilac dužnosti tužioca Tom Bil.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.