Papa Franja: Dok ljudi umiru, vlade svoje banke spasavaju od bankrotstva

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja ocenio je "skandaloznim" količine novca koje svetske vlade i lideri pronalaze za spasavanje banaka od bankrotstva, a ne za ljude u nevolji, posebno za migrante koji umiru na Sredozemnom moru na putu ka Evropi.
Papa Franja osudio je takvu vrste politike koju smatra "bankrotstvom čovečnosti".
 
On je govorio na sastanku u Vatikanu sa zvaničnicima međunarodne grupe u kojoj se nalaze ekolozi, sindikalni aktivisti i borci za zaštitu autorskih prava.
 
Na sastanku je bio bivši predsednik Urugvaja Hoze Muhika, borac protiv siromaštva u svetu.
 
"U današnjem svetu se dešava to da se izdvajaju skandalozno ogromne sume za spasavanje neke banke od bankrotstva, dok se daleko manje novca izdvaja za spasavanje naše braće koji toliko pate", rekao je papa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.