Pronađeno 15 obezglavljenih muškaraca

U poznatom meksičkom letovalištu Akapulku su pronađena tela 15 ubijenih muškaraca, od kojih su sva osim jednog bez glave, javili su lokalni mediji.


U poznatom meksičkom letovalištu Akapulku su pronađena tela 15 ubijenih muškaraca, od kojih su sva osim jednog bez glave, javili su lokalni mediji. U blizini tela ubijenih muškaraca pronađeni su izgoreo kamion i još četiri uništena vozila, navode meksički mediji.

Žrtve su pronađene rano jutros blizu jednog tržnog centra, zajedno sa pretećim pisanim porukama, što je uobičajen znak da su ubistvo izvršili pripadnici narkokartela.

Jutrošnje otkriće obezglavljenih tela, najveći je broj žrtava pronađenih na jednom mestu od kada je meksički predsednik Felipe Kalderon pokrenuo ofanzivu protiv narkokartela krajem 2006. Tela su pronađena u delu grada koji uglavnom ne posećuju turisti i sve su muškarci u 20. godinama.

Akapulko je poslednjih nekoliko godina sedište krvavih obračuna među narkobandama, podsećaju agencije. U Meksiku je ubijeno više od 30.000 ljudi od 2006. i odluke meksičkog predsednika da angažuje ne samo policiju već i vojsku kao i ostale bezbednosne snage u suprostavljanju narkotrgovcima koji su glavni snabdevači američkog tržišta narkoticima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.