Tuson: Kongresmenka svesna posle pucnja u glavu

Američki mediji ovog jutra donose razne priče o mogućim motivima napada u Tusonu u Arizoni u kojem je ubijeno šest judi, a teško ranjena kongresmenka Gabrijela Gifords.

Američki mediji ovog jutra donose razne priče o mogućim motivima napada u Tusonu u Arizoni u kojem je ubijeno šest judi, a teško ranjena kongresmenka Gabrijela Gifords.

Dvadesetdvogodišnji napadač Džared Lohner je navodno pre tri godine ostao bez odgovora nakon postavljenog pitanja kongresmenki, što ga je razbesnelo. Lohner je opisan kao osoba "s problematičnom prošlošću", a policija je saopštila da više ne traga za drugim muškarcem za kojeg su sumnjali da je umešan u napad.

Gabrijeli Gifords je metak prošao kroz jednu stranu mozga, ali doktori smatraju da će preživeti mada nije izvesno i do koje mere će se oporaviti. Ona je pri svesti i u stanju je da reaguje na jednostavna uputstva.

Gifords je članica Demokratske stranka i na novembarskim delimičnim izborima za Kongres izvojevala je tesnu pobedu nad kandidatom Republikanske stranke iz ultrakonzervativnog pokreta Čajanka. Levičarski komentatori su optužili desničarske političare da su stvorili klimu mržnje koja omogućava ovakve napade.

U pucnjavi ispred supermarketa gde je kongresmenka govorila biračima, ubijeni su glavni federalni sudija Arizone, jedna devetogodišnja devojčica i još četvoro ljudi, dok ih je 13 ranjeno i oni su van životne opasnosti.

  • @Dule

    10.01.2011 11:37
    :)
    Bravo! Ja sam isto razmišljao kako se na feminističkom jeziku kaže i došao do zaključka da bi lepo bilo staviti ''kongresmenkinja'', ali ni ''kongresvumenka'' uopšte nije loša ideja!
  • Dule

    10.01.2011 11:29
    Kongresmenka - Kongresvumenka ?
    Kog je pola kongresmenka? da ne treba da se napiše "kongresvumenka" ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet