Direktor CIA novi šef spoljne politike SAD

Američki predsednik Donald Tramp smenio je danas američkog državnog sekretara Reksa Tilersona.
Direktor CIA novi šef spoljne politike SAD
Foto: Pixabay
On je to objavio na Tviteru i dodao da će novi državni sekretar biti šef CIA Majk Pompeo. Na mesto direktora CIA dolazi Đina Haspel, prva žena na toj dužnosti.
 
Predstavnik Bele kuće, koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je povodom smene državnog sekretara da je Tramp želeo da ima novi tim uoči razgovora sa Severnom Korejom i raznih trgovinskih pregovora. Majk Pompeo kaže da je zahvalan predsedniku Trampu na prilici da "služi kao direktror Centralno obaveštajne agencije i prilici da služi kao državni sekretar".
 
"Njegovo (Trampovo) vođstvo je SAD učinilo bezbednom i radujem se da predstavljam njega i američki narod pred ostatkom sveta za dalji prosperitet SAD. Rad sa velikim ljudima u CIA, koji su najnapredniji i najtalentovaniji državni službenici sa kojima sam se susreo, bio je jedna od velikih počasti u mom životu", naveo je Pompeo.
  • milicica

    14.03.2018 14:59
    tesko nama i svetu
    Cia je naravno sa predsednicima SAD NANELA NAJVECE STETE SVOJIM MESANJEM I UPLITANJEM CELOM SVETU i sad takvu osobu postavljaju na to mesto e taj tramp bolje da ima manje kose a vise pameti. Znam da mi komentar nece biti objavljen jer zaboga radi se o precedniku ali bar ce moderator u sebi pomisliti da imam pravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet