Raste broj samozapaljivanja

Dvojica Rumuna danas su se javno zapalila protestujući protiv siromaštva, a protesti iz istih pobuda dešavaju se širom sveta.
Dvojica Rumuna danas su se javno zapalila protestujući protiv siromaštva, a protesti iz istih pobuda dešavaju se širom sveta.

Na istoku Rumunije, u pokrajini Vaslui, zapalio se 31-godišnji otac troje djece, jer više nije mogao da prehranjuje svoju porodicu, a u mestu Zalau zapalio se beskućnik koji nije mogao da dobije smeštaj u prihvatilištu.

Prvog muškarca su spasile komšije koje su pritrčale u pomoć i ugasile vatru. On je zadobio teške opekotine po telu. Beskućnik je takođe hospitalizovan, a njegove su povrede lakše.

Stepen siromaštva značajno je porastao u Rumuniji zbog ekonomske krize koja je zahvatila tu zemlju.

Ukupno sedam slučajeva samozapaljivanja zabeleženo je u Alžiru. Poslednji slučajevi zabeleženi su danas, kada se zapalila 50-godišnja žena i 35-godišnji muškarac, prenosi alžirski list Al Vatan.

Talas nasilja proširio se Afrikom nakon što je jedan muškarac izvršio samoubistvo u Tunisu. Nakon tog incidenta, Tunisom se proširio talas nasilja i protesta koji su se ubrzo preneli i u druge afričke zemlje.

Prethodnih dana pred zgradom egipatske vlade u Kairu, ali i pred predsedničkom palatom, pokušali su da se zapale neki demonstranti.

Slični događaji zabeleženi su i na Mauricijusu i u Alžiru.
  • Nezapaljeni

    20.01.2011 07:00
    Samozapošljavanje
    A trebalo je da se samozaposli i da izdržava porodicu i da plaća dažbine državi i demokratskim strankama. Rumunija je u getu, a u Evropi, kojoj verovatno služi da građani plaćaju evropsku cenu benzina, hrane i druge finalne proizvode, od svojeg bogatstva sirovina, bez plate i posla, a sa većim kamatama na kredite od evropskih banaka u kojima je njihov novac. Evropa služi sama sebi, da bi joj se divili kako se razlikuje od divljeg istoka, koga nepriznaje ni kada je njen deo, a dokle? Sve do Hir..... i N......
  • Comrade

    20.01.2011 03:02
    P.S.
    Nije na Mauricijusu, nego u Mauritaniji. Skroz druga strana Afrike...
  • Comrade

    20.01.2011 02:59
    ...
    "Na istoku Rumunije, u pokrajini Vaslui, zapalio se 31-godišnji otac troje djece"
    Baš je pomogao svojoj gladnoj deci. Ne treba da gori sirotinja nego oni koji su do toga doveli - kapitalisti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.