Predala se zbog otmice bebe pre 23 godine

Žena osumnjičena za otmicu odojčeta iz njujorške bolnice 1987. godine predala se policiji u američkoj saveznoj državi Konektikat, pošto je preko "Facebooka" kontaktirala policajca u gradu Bridžportu.

Žena osumnjičena za otmicu odojčeta iz njujorške bolnice 1987. godine predala se policiji u američkoj saveznoj državi Konektikat, pošto je preko "Facebooka" kontaktirala policajca u gradu Bridžportu i sada je u pritvoru.

Danas bi trebalo da se pred Federalnim sudom u Njujorku izjasni o optužbi za otmicu Karline Vajt, izjavio je tužilac Prit Barara. CNN je naveo da je Petvejeva pre predaje kontaktirala iz Stratforda, u Konektikatu, jednog policajca u Bridžportu.

Karlina (23) uspela je sama da reši slučaj svog kidnapovanja iz bolnice u Harlemu u avgustu 1987. godine, kada joj je bilo svega 19 dana, i da pronađe svoju biološku majku. Karlinu je majka dovela u bolnicu zbog visoke temperature, a dva sata posle prijema dete je nestalo. Očevici su naveli da su videli ženu obučenu kao bolničarku kako s novorođenčetom izlazi iz bolnice. Svi pokušaji policije da uđe u trag otmičarki ostali su bez rezultata i slučaj je pao u zaborav.

Dok je rasla u Konektikatu, Karlina je imala snažan osećaj da ne pripada porodici koja ju je odgajila, a Petvejevu je sumnjičila da koristi lažna dokumenta i pokrenula je sopstvenu istragu. Kontaktirala je Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu decu, na čijem je vebsajtu pronašla fotografiju bebe za koju je verovala da je ona pošto je izgledala isto kao njena petogodišnja kćerka.
Centar joj je pomogao da stupi u kontakt s majkom otete bebe Džoj Vajt, a rezultati testova DNK potvrdili su da je Karlina njena kćerka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet