Oluje pogodile severoistok SAD, poginulo pet osoba

Tokom velikih oluja koje su pogodile severoistok SAD, poginulo je pet osoba, među kojima i devojčica, a skoro pola miliona ljudi je ostalo bez struje.
Oluje, poplave, grad i vetar jačine skoro 130 kilometara na čas zahvatili su SAD, a može doći i do pojave tornada. 
 
Pet osoba, među kojima je i 11-godišnja devojčica, poginulo je kada su na njih pala stabla. U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu juče nisu imali struju.
 
Iako se oluja velikom brzinom kreće ka istoku SAD, upozorenja na teške vremenske uslove ostaju na snazi u području od Vašingtona do Filadelfije i od Njujorka do Bostona. Upozorenja na novi talas poplava izdata su za područje Vašingtona i Baltimora.
 
Zbog ovakvih vremenskih uslova obustavljen je rad jedne od najprometnijih železničkih linija na severoistoku, a sve linije metroa na severu su obustavljene zbog srušenog drveća, što je danas dovelo do velike pometnje u saobraćaju na železničkoj stanici "Grand central" u Njujorku, gde su se zaglavile hiljade ljudi.
 
Vremenski uslovi u Njuburgu su bili toliko loši da je grad zatvorio sve puteve, a u Brukfildu u Konektikatu je proglašena "katastrofa u gradu" uz upozorenje građanima da ostanu u svojim kućama.
  • Veki

    16.05.2018 19:32
    Jel Trampolino isao da ih spasava? A da ima preca posla. Bas sam se potresla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.