Obama i Rompej osudili napad u Moskvi

Američki predsednik Barak Obama najoštrije je osudio današnji napad na moskovski aerodrom "Domodedovo", u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo 35 osoba, a povređeno 145 putnika.

Američki predsednik Barak Obama najoštrije je osudio današnji napad na moskovski aerodrom "Domodedovo", u kome je, prema najnovijim podacima, poginulo 35 osoba, a povređeno 145 putnika.,Domodedovo

"Oštro osuđujem ovaj nečuveni teroristički čin protiv ruskog naroda", naveo je Obama u saopštenju, koje je pročitao njegov portparol Robert Gibs. Gibs je, takođe, rekao da su Sjedinjene Države spremne da Moskvi pruže svaku vrstu pomoći koja joj je potrebna u vezi sa ovim napadom, javile su agencije.

Napad je osudio i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, koji je ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu uputio poruku solidarnosti čitave Evropske unije.
"Oštro osuđujem teroristički napad na moskovski aerodrom Domodedovo koji je prouzrokovao gubitak velikog broja života", navodi se u saopštenju i ističe da počinioci napada treba da budu pronađeni i kažnjeni.

Članovi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koja trenutno zaseda u Strazburu, minutom ćutanja odali su poštu žrtvama napada u Moskvi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet