Egipat u haosu dobio potpredsednika

Predsednik Egipta Hosni Mubarak postavio je danas na mesto potpredsednika Omara Sulejmana, šefa egipatske obaveštajne službe, saopštila je državna agencija.

Predsednik Egipta Hosni Mubarak postavio je danas na mesto potpredsednika Omara Sulejmana, šefa egipatske obaveštajne službe, saopštila je državna agencija.

Funkcija potpredsednika bila je upražnjena skoro 30 godina, a poslednji koji je vršio tu dužnost 1981. bio je sadašnji predsednik Mubarak. Sulejman, koji je danas položio zakletvu, uživa veliko poverenje Mubaraka.

Neredi u Egiptu ne jenjavaju - više hiljada ljudi demonstriralo je i danas u više gradova Egipta, prkoseći vlasti predsednika Hosnija Mubaraka, koji je raspustio vladu, dok je vojska s tenkovima raspoređena na ulicama gde je zaveden policijski čas, poručila da će "braniti naciju".

Američki Stejt department zatražio je danas političke reforme u Egiptu nakon odluke Mubaraka da raspusti vladu. Televizija Al Džazira javila je da je policija ubila najmanje tri demonstranta prilikom pokušaja upada u zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova, dok Rojters javlja da je povređeno najmanje petoro.

Najmanje 74 osobe poginule su, prema još nepotvrđenim informacijama, u višednevnim masovnim demonstracijama u Egiptu, a najmasovniji protesti danas su u Kairu i Aleksandriji. U dosadašnjim sukobima povređeno je najmanje 750 policajaca i 1.500 demonstranata. Zvaničnici službe bezbednosti navode da su u petodnevnim neredima poginule 62 osobe, a da ih je povređeno oko 2.000.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet