Demonstranti zaustavili tenkove

Hiljade demonstranata ponovo su se tokom noći okupile u samom centru Kaira, uprkos policijskom času i nastojanju vojske da preuzme kontrolu nad situacijom.

Hiljade demonstranata ponovo su se tokom noći okupile u samom centru Kaira, uprkos policijskom času i nastojanju vojske da preuzme kontrolu nad situacijom. Demonstranti su sprečili kolonu tenkova da uđe na Trg Tahir - centar šestodnevnih demonstracija protiv predsednika Hosnija Mubaraka - dok su ga borbeni avioni i helikopteri nisko nadletali.

Demonstrantima se pridružio i istaknuti kritičar egipatskog režima, bivši zvaničnik UN Mohamed el Baradej. vlasti su naredile zatvaranje arapske tv stanice Al džazire u Egiptu, a da za to nisu dale objašnjenje. Politički lideri iz SAD, Britanije, Francuske i Nemačke apelovali su na egipatskog predsednika Mubaraka da izbegne nasilje i sprovede reforme, prenosi BBC.

U pokušaju da povrati kontrolu nad zemljom, on je u subotu imenovao šefa obaveštajne službe Omara Sulejmana za potpredsednika, prvog u istoriji Egipta, dok je ministar avijacije Ahmed Šafik postavljen za novog premijera. Veruje sa da je širom Egipta u dosadašnjim neredima poginulo preko 100 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet