Srpski turisti iz Egipta sleteli u Beograd, Amerikanci još čekaju

Avion sa srpskim turistima iz egipatskih letovališta Šarm el Šeik i Hurgada sleteo je večeras na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
Avion sa srpskim turistima iz egipatskih letovališta Šarm el Šeik i Hurgada sleteo je večeras na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

"Geneksov" avion sa 120 putnika, kojima se završio turistički aranžman u Egiptu, gde već sedam dana besne nemiri, sleteo je na aerodrom oko 18 sati i 40 minuta.
Kako je ranije izjavio ambasador Srbije u Egiptu Dejan Vasiljević, posle odlaska te grupe turista iz ta dva letovališta, u Egiptu više nema srpskih turista.

Više od 2.400 Amerikanaca je kontaktiralo sa američkim zvaničnicima zahtevajući da vladinim letovima budu evakuisani iz Egipta, saopštio je danas Stejt department. Preko 220 američkih državljana već je napustilo Egipat specijalnim letovima, a očekuje se evakuacija oko 900 u ponedeljak i još 1.000 u utorak, naveo je Stejt department.

Oni koji žele da lete iz Kaira za Kipar, Grčku ili Tursku treba da se pripreme za duga čekanja na aerodromima i treba da sa sobom ponesu hranu, vodu i druge potrepštine, piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet