Dan besa u Jemenu

Više od 20.000 demonstranata izašlo je danas na ulice jemenske prestonice Sane, zahtevajući promenu vlasti i tvrdeći da ponuda predsednika Alija Abdulaha Saleha da se povuče 2013. godine nije dovoljna.

Više od 20.000 demonstranata izašlo je danas na ulice jemenske prestonice Sane, zahtevajući promenu vlasti i tvrdeći da ponuda predsednika Alija Abdulaha Saleha da se povuče 2013. godine nije dovoljna.

Današnji skup, koji je opozicija nazvala "Dan besa", najveći je od početka protesta pre dve nedelje, a očekuje se nastavak antivladinih protesta i u drugim delovima Jemena, kojim Saleh upravlja više od tri decenije.

Pristalice predsednika se voze ulicama Sane i preko razglasa apeluju na građane da se priključe provladinom kontramitingu. Opozicija je, međutim, već rano jutros okupila rekordni broj demonstranata do sada. Okupljeni ispred univerziteta u Sani, oni su vikali "građani žele promenu režima" i "ne korupciji, ne diktaturi".

Saleh je juče ponudio niz političkih ustupaka i tako je, između ostalog, nagovestio da će otići s vlasti 2013. po okončanju mandata i obećao da ga neće naslediti sin. Organizator današnjeg skupa Vael Mansur kaže da građani nisu zadovoljni Salehovim ustupcima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.