Na Molitvenom doručku Obama govorio o svojoj veri

Američki predsednik Barak Obama izjavio je na molitvenom doručku da su protekle dve godine koje je proveo u Beloj kući osnažile njegovu hrišćansku veru i odbacio je navode da je musliman.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je na molitvenom doručku da su protekle dve godine koje je proveo u Beloj kući osnažile njegovu hrišćansku veru i odbacio je navode da je musliman. "Funkcija predsednika na svojevrstan način navodi čoveka da oseti potrebu za molitvom", rekao je Obama uz smeh. "Moja vera je, kao i kod drugih ljudi, imala uspona i padova i nije uvek išla u dobrom pravcu. Zahvalan sam Bogu na radostima roditeljstva i na Mišelinoj spremnosti da bude sa mnom".

Obama je, u obraćanju zvanicama, izneo neka lična iskustva, ispričavši kako je pre više od 20 godina prigrlio Isusa.

Među 3.500 odabranih zvanica na jučerašnjem Molitvenom doručku u Vašingtonu bili su i ministar unutrašnjih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić, lider SPO Vuk Drašković sa suprugom Danicom, predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Skupu u hotelu Hilton, koji se održava svakog prvog četvrtka u februaru, prisustvuje oko 3.000 zvanica, od kojih je trećina iz inostranstva. Tradicija okupljanja na Molitvenom doručku stara je skoro šest decenija i datira iz vremena predsednika Dvajta Ajzenhauera koji je 1953. godine sa grupom kongresmena organizovao skup u čijem sedištu je bila molitva za Ameriku. Zvanični domaćin je američki Kongres, odnosno njegova dva člana, po jedan iz Republikanske i Demokratske stranke, naizmenično iz Senata i Predstavničkog doma. Svi pozivi se na kraju dogovore sa organizatorom, pošto postoje kvote za pojedine regione u svetu i za američke države.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.