Masakr u Libiji

Procenjuje se da je u Libiji, od izbijanja protesta, poginulo više od 100 osoba.
Procenjuje se da je u Libiji, od izbijanja protesta, poginulo više od 100 osoba.  

U vestima koje stižu iz Libije, situacija u gradu Bengaziju na istoku zemlje opisuje se kao katastrofalna, dan pošto je vojska iz mitraljeza i drugog naoružanja velikog kalibra otvorila vatru na pogrebnu povorku koja je prolazila pored kompleksa objekata u kojima su bile snage bezbednosti.

Jedna od lekarki u Bengaziju rekla je za Bi-Bi-Si da su bolnice prepune leševa. Prema njenoj proceni, najmanje 45 osoba je ubijeno, dok ih je skoro 900 ranjeno i to mahom u glavu, vrat i grudi. Ona dodaje da su neki ljudi nasumice ubijeni ispred njihovih kuća.

Organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč (HRW) procenjuje da su, u nasilju u Libiji tokom nekoliko proteklih dana, ubijene najmanje 104 osobe. U izveštajima koji stižu iz Libije govori se i o konfrontaciji demonstranata i snaga bezbednosti u jednom broju drugih gradova u zemlji ali se ne znaju detalji budući da novinarima nije dopušteno da putuju izvan glavnog grada Tripolija.

Vladini protivnici tvrde da su vlasti bez oklevanja onemogućile njihove pokušaje da demonstracije održe i u Tripoliju koji je i najjače uporište libijskog lidera Muamera el Gadafija, koji zemljom upravlja više od 40 godina. Novinska agencija Rojters je javila da je 50 libijskih verskih velikodostojnika pozvalo snage bezbednosti da prekinu sa nasiljem.

  • Zoran021

    20.02.2011 17:54
    Gadafi
    To je odlika svih nenarodnih režima,a još im Šutanovac prodaje oružje!
  • nesvrstana braća

    20.02.2011 15:08
    http://youtu.be/mkNXY_8Bfh0
  • 20.02.2011 14:50
    a sadam husein pravi atomsku bombu i biolosko oruzje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet