Gadafi: Možemo slomiti bilo kojeg neprijatelja

Libijski lider Muamer el Gadafi pozvao je večeras svoje pristalice na Zelenom trgu u Tripoliju da zaštite naciju i njene naftne interese i poručio da će, kada to bude bilo neophodno, naoružati celokupan narod i sva plemena.
Libijski lider Muamer el Gadafi pozvao je večeras svoje pristalice na Zelenom trgu u Tripoliju da zaštite naciju i njene naftne interese i poručio da će, kada to bude bilo neophodno, naoružati celokupan narod i sva plemena.

"Možemo slomiti bilo kojeg neprijatelja. Možemo ga slomiti uz volju naroda. Ljudi su naoružani i kada to bude bilo neophodno, otvorićemo skladišta oružja da naoružamo celokupan libijski narod i sva libijska plemena", rekao je Gadafi, u govoru pred svojim pristalicama.

Gadafi je slao poljupce sledbenicima, a potom teatralno podigao obe pesnice u vis i uzviknuo: "Spremite se da se borite za Libiju! Spremite se da se borite za dostojanstvo! Spremite se da se borite za naftu! Odgovorite im, neka se stide!", prenela je agencija Rojters.

Gadafijeve pristalice su, mašući zelenim zastavama Libije, u talasima odgovarale: "Našom krvlju i dušama ti se obavezujemo, Gadafi!".

Vladine snage su danas u Tripoliju ubile najmanje dva demonstranta, izvestili su arapski mediji, dok se talas pobuna protiv višedecenijskog libijskog lidera polako približava njegovom uporištu u prestonici.

Protivnici Gadafija u Bengaziju, drugom po veličini libijskom gradu, smatraju da su učestala obraćanja Gadafija sledbenicima zapravo početak njegovog kraja. "Kada odsečete glavu pevcu, on nastavlja da trči naokolo. To je stepen na kojem se Gadafi nalazi. On je gotov", rekao je britanskoj agenciji inženjer Mustafa Gerijani (54).

Savet UN za ljudska prava osudio je ranije danas u Ženevi nasilje libijskih snaga bezbednosti nad demonstrantima i doneo odluku o pokretanju međunarodne istrage o zločinima u toj zemlji koji, kako je zaključeno, možda predstavljaju i zločine protiv čovečnosti.

  • 25.02.2011 23:54
    Odlazi jos jedan ker titov prijatelj i ucenik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet