SAD Libiji uvode sankcije

Sjedinjene Američke Države su danas saopštile da uvode sankcije Libiji i da prekidaju diplomatske odnose sa tom zemljom.
Sjedinjene Američke Države su danas saopštile da uvode sankcije Libiji i da prekidaju diplomatske odnose sa tom zemljom.

Portparol Bele kuće Džej Karni rekao je da SAD prekidaju rad ambasade u Tripoliju, kao i da će povući svo osoblje, prenosi Rojters.

Karni je takođe naveo da Vašington uvodi jednostrane sankcije, u koordinaciji sa svojim saveznicima i drugim državama, ne precizirajući koje se sve mere pod tim podrazumevaju.  On je dodao da je legitimitet Moamera Gadafija "sveden na nulu", i da je libijski lider izgubio poverenje svog naroda.

Američki predsednik Barak Obama ranije je najavio da SAD razmatraju niz opcija, koje uključuju sankcije, zamrzavanje sredstava i imovine, zonu zabranjenih letova preko Libije i vojnu akciju.
  • BolekNS

    26.02.2011 04:34
    Samo sankcije?
    Sumnjam da će se na ovome završiti, sada je prilika da se dočepaju još ponekog naftnog izvora. Paralelno sa tim instaliraju i svoje bankarske tokove preko kojih će ići prodaja. A svi znamo ko drži banke u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.