Papa će zaobići Srbiju?

Predsednik ekumenske fondacije "Pro Orijente" Johan Marte danas je malo verovatnom ocenio posetu poglavara rimokatoličke crkve pape Benedikta XVI Srbiji 2013.godine.
Predsednik ekumenske fondacije "Pro Orijente" Johan Marte danas je malo verovatnom ocenio posetu poglavara rimokatoličke crkve pape Benedikta XVI Srbiji 2013.godine.

Proslava 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta 2013. godina, bila bi, kako se špekulisalo, razlog dolaska pape u Srbiju.

"Iako je Srpskoj pravoslavnoj crkvi puno stalo do toga, tenzije unutar ove crkve trenutno su prepreka za takvu posetu", rekao je on u izjavi katoličkoj novinskoj agenciji "Katpres".

Marte je rekao da je u brojnim razgovorima sa predstavnicima SPC i srpskih zvaničnika, mogao spoznati spremnost za pozivanje pape u Niš, rodno mesto rimskog imepratora Konstantina velikog koji je 313. godine doneo Milanski edikt kojim je hrišćanstvo priznao kao zvaničnu religiju.

Trenutno, međutim, SPC deluje paralisano, ocenio je on nakon boravka u Srbiji. Razlog za to je opasnost od podele unutar crkve zbog svađe sa raščinjenim vladikom i episkopom raško-prizrenskim Artemijem, koji ima svoje sledbenike i striktno je protiv posete pape, rekao je Marte.

  • novosadjanin

    05.03.2011 21:34
    ura
    Veoma se radujem ovoj vesti.
  • E.T

    05.03.2011 00:02
    Hvala lepo, ali sto se mene tice, moze da ostane tamo gde je. Ja sam vise za Exit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.