Hrvati sve manje za ulazak u EU

Podršku hrvatskom članstvu u EU daje 48,9 odsto građana, što je za 0,5 odsto manje od podrške zabeležene pre mesec dana.
Podršku hrvatskom članstvu u EU daje 48,9 odsto građana, što je za 0,5 odsto manje od podrške zabeležene pre mesec dana.

Protiv ulaska u EU je 41 odsto građana Hrvatske što je i najveći procent u poslednjih godinu dana, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus.

Neodlučnih je 10,1 odsto, a u poređenju s martom 2010. protiv ulaska u EU je 1,1 odsto više građana.

U poslednjih godinu dana najveća podrška zabeležena je u junu 2010. godine - 53,1 odsto, a u poslednjih šest meseci ni jedan mesec nije zabeležena natpolovična podrška članstvu.

Najveće učešće zagovarača hrvatskog članstva su glasači HDZ-a - 63,6 odsto, Hrvatskih laburista - stranke rada - 58,8 odsto, Hrvatske narodne stranke - 58,3 odsto, Socijaldemokrata - 55 odsto, Istarskog demokratskog sabora - 53 odsto i Hrvatske stranke umirovljenika (penzionera) - 51,7 odsto.

Najmanja podrška članstvu zabežena je u biračkom telu Hrvatske građanske stranke kojoj je na čelu splitski gradonačelnik Željko Kerum - 20 odsto i desničarske Hrvatske stranke prava - 31,7 odsto.

Za članstvo su raspoloženiji stariji od mlađih, dok nema izraženije polne razlike u podršci članstva, iako su žene nešto neodlučnije.

Manja podrška ulasku u EU nešto je izraženija na Jadranu nego u unutrašnjosti Hrvatske.

  • Mlađa

    06.03.2011 22:38
    Grdno razočaran!
    Shvatili prevaru... Da me je neko do pre par godina pitao jesem li za EU odmah bi mu rekao: JESAM, NEGO ŠTA!
    Danas posle ove turbo evropske vlade, nezadrživog galopiranja u EU, otvorenih fondova za nas, para što rastu na drvetu, novih radnih mesta i porasta životnog strandarda, smanjenja nezaposlenosti itd... nema šanse da bih pristao na ulazak u EU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet