Ujedinjene nacije imenovale izaslanika za Libiju

UN su imenovale specijalnog izaslanika za Libiju- bivšeg ministra spoljnih poslova Jordana Abdelilaha El Katiba.

UN su imenovale specijalnog izaslanika za Libiju- bivšeg ministra spoljnih poslova Jordana Abdelilaha El Katiba.

Portparol UN Martin Nesirki je izjavio da će Katib imati hitne konsultacije" sa vladom Gadafija zbog rastućeg nasilja u toj zemlji, koje je dovelo do humanitarne krize.

Katib će "ovih dana prvo otputovati u Njujork, a zatim u Libiju gde će se sresti sa svim stranama u sukobu", saopštio je izvor AFP u Amanu.

Inače, Katib će koordinirati humanitarnu pomoć i pokušati da pronađe rešenje za krizu u Libiji.

Ranije je iz Ujedinjenih nacija saopšteno da će ta međunarodna organizacija poslati humanitarni tim u Tripoli, kako bi se UN upoznale sa situacijom na terenu, s čim se Libija složila.

Za slanje tima UN založio se generalni sekretar te međunarodne organizacije Ban Ki Mun, koji je razgovarao s libijskim šefom diplomatije Musom Kusom.

Ban je u telefonskom razgovoru sa Kusom pozvao libijsku vladu da obezbedi sigurnost svih stranih državljana i omogući da humanitarne organizacije nesmetano pruže pomoć ljudima kojima je potrebna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet