Obami raste rejting

Rejting američkog predsednika Baraka Obame se u februaru ponovo popravio, što potvrđuje povećani optimizam Amerikanaca kada se radi o ekonomiji i budućnosti njihove zemlje, pokazuje danas objavljena anketa.

Rejting američkog predsednika Baraka Obame se u februaru ponovo popravio, što potvrđuje povećani optimizam Amerikanaca kada se radi o ekonomiji i budućnosti njihove zemlje, pokazuje danas objavljena anketa.

Prema rezultatima istraživanja, koje je za Rojters početkom marta sprovela kompanija Ipsos, 51 odsto Amerikanaca odobrava način na koji Obama obavlja svoj posao, a 46 odsto ima o tome negativno mišljenje.

U januaru su brojke bile neznatno drugačije, 50 odsto za i 47 protiv Obame, i ta razlika je u okviru takozvane statističke greške, ali pokazuje trend porasta podrške predsedniku, čiji je rejting u oktobru prošle godine bio na najnižoj tački sa samo 37 procenata zadovoljnih.

Istraživanje je otkrilo da Amerikanci imaju i nešto više poverenja u oporavak privrede. Iako većina anketiranih od 57odsto smatra da se zemlja kreće u pogrešnom pravcu, ta brojka pesimista je u odnosu na januarsku manja za dva odsto, za koliko se sa 36, na 38 procenat povećao broj onih koji misle da je SAD na pravom putu.


Što više ljudi bude pozitivno gledalo na stanje ekonomije, to bolje po Obamu, kaže Klarkova. Ona smatra da Obama, čija kampanja za predsedničke izbore 2012. godine bi i zvanično mogla da započne već narednih meseci, treba samo da održi trend poboljšanja u ekonomiji i da sačeka da se njegov rejting popravi na više od 50 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet