Kosorova: Nema raspuštanja vlade

Hrvatska premijerka i predsednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će parlamentarni izbori biti raspisani tek kada Hrvatska završi pregovore s EU o članstvu.
Hrvatska premijerka i predsednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je da će parlamentarni izbori biti raspisani tek kada Hrvatska završi pregovore s EU o članstvu.

Kosorova je istakla da se ni ona ni HDZ ne boje izbora jer su postignuti uspesi. "Za posao koji radi vlada s koalicionim partnerima, meni pre svega kao premijerki, politička i društvena odgovornost nalaže da završim započeti posao, što se odnosi na pregovore s EU, ali i privredne reforme i borbu protiv korupcije", rekla je Kosorova.

Ona je izabrana za predsednicu vlade u julu 2009, pošto je Ivo Sanader, koji je izabran na funkciju premijera posle izbora 2007, podneo ostavku.

"Kao premijerka i šefica HDZ-a odradila sam mnogo teškog posla koga se mnogi drugi nisu usudili dotaknuti, a neke poslove možda i nisu znali", dodala je ona.

Predsednik Hrvatske, Ivo Josipović je u ponedeljak ocenio da bi objavljivanje datuma izbora donelo rasterećenje i da bi idealan scenario bio kada bi izbori bili raspisani pre referenduma o pristupanju EU, za šta se zalaže i opozicija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.