Uhapšen vojni šef ETA

Šef vojnog krila baskijske separatističke grupe ETA Alehando Zobaran Ariola uhapšen je na severoistoku Francuske, javio je danas nacionalni španski radio.

Šef vojnog krila baskijske separatističke grupe ETA Alehando Zobaran Ariola uhapšen je na severoistoku Francuske, javio je danas nacionalni španski radio.

Zobaran je jedan od četvorice osumnjičenih članova ETA uhapšenih sinoć u operaciji francuske policije, potvrdili su izvori u antiterorističkim službama. Oni kažu da je Zobaran novi vojni šef ETA.

Četvorica pripadnika ETA uhapšeni su u kući u kojoj je policija pronašla vatreno oružje i dokumenta, rekao je izvor koji je dodao da je operacija nastavljena tokom noći između četvrtka i petka. ETA se smatra odgovornom za smrt skoro 830 ljudi tokom četiri decenije nasilne kampanje s ciljem stvaranja baskijske države na severu Španije i jugozapadu Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.