U Jemenu vanredno stanje, 40 osoba ubijena

Predsednik Jemena, Ali Abdulah Saleh, proglasio je vanredno stanje, par sati nakon što su snage bezbednosti u Sani masakrirale protestante koji traže njegov odlazak.
Predsednik Jemena, Ali Abdulah Saleh, proglasio je vanredno stanje, par sati nakon što su snage bezbednosti u Sani masakrirale protestante koji traže njegov odlazak.

Saleh je saopštio da je odluku doneo Visoki savet odbrane, ali nije precizirao do kada će vanredno stanje trajati.

Pripadnici snaga bezbednosti danas su otvorili vatru na demonstrante koji su se okupili na najvećem gradskom trgu u Sani. Prema poslednjim podacima, tom prilikom ubijena je 40 osoba, a više stotina ljudi je ranjeno.

Današnje demonstracije protiv predsednika Saleha, koji Jemenom vlada već 32 godine, bile su najveće otkako su pre više od mesec dana počeli protesti.

  • Troglava Vrana

    19.03.2011 00:24
    Eo Sarkozi trči da bombarduje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.