Rekordan broj naknadnih potresa u Japanu

U Japanu su, posle razornog zemljotresa koji se dogodio 11. marta, registrovana još 262 potresa jačine pet ili više stepeni po Rihterovoj skali, saopštila je danas japanska Meteorološka agencija.
U Japanu su, posle razornog zemljotresa koji se dogodio 11. marta, registrovana još 262 potresa jačine pet ili više stepeni po Rihterovoj skali, saopštila je danas japanska Meteorološka agencija.

To je najveća učestalost naknadnih potresa koja je zabeležena u Japanu i dva i po puta je veća nego posle zemljotresa koji je pogodio Hokaido 1994. godine, jačine 8,2 stepena, preneo je Kjodo.    

Iz Agencije za predviđanje zemljotresa je saopšteno da je verovatnoća da će se dogoditi naknadni potresi jači od pet stepeni smanjena sa 40 na 30 odsto.

"Imamo lagan trend smirivanja, ali naknadni potresi su još česti", izjavio je šef Odeljenja za informacije o predviđanju zemljotresa Takaši Jokota.

"Moramo da budemo oprezni, jer zemljotres koji pogodi okean može da izazove snažne naknadne potrese i 10 do 20 dana nakon glavnog potresa", dodao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.