Grčka protiv nuklearki u Turskoj

Grčka je pozvala susednu Tursku da obustavi planove za izgradnju nuklearnih centrala, nakon što je Ankara objavila da u narednih 12 godina planira da izgradi još tri ovakva postrojenja.

Grčka je pozvala susednu Tursku da obustavi planove za izgradnju nuklearnih centrala, nakon što je Ankara objavila da u narednih 12 godina planira da izgradi još tri ovakva postrojenja.

Grčki predsednik Karolos Papuljas rekao je da bi Evropska unija trebalo da se umeša kako bi sprečila "katastrofu na svom pragu". Pored toga, kancelarija premijera Jorgosa Papandreua saopštila je da je predsednik vlade u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom izrazio protivljenje planovima Turske.

Turski ministar za energetiku i prirodne resurse Taner Jildiz izjavio je prethodno da će Turska do 2023. godine izgraditi tri atomske centrale i podsetio da je prva planirana u sredozemnoj provinciji Mersin na lokaciji "Akuju" uz učešće Rusije. Turska opozicija je pozvala vladu da odustane od programa izgradnje atomskih centrala, motivišući taj zahtev činjenicom da se zemlja nalazi na trusnom području, kao i posledicama prirodne katastrofe u Japanu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.