Merkelova za dlaku izbegla pad helikoptera

Nemačka kancelarka Angela Merkel je "za dlaku" izbegla pad helikoptera, kome su, prema informacijama lista "Bild am Zontag", otkazali motori.
Nemačka kancelarka Angela Merkel je "za dlaku" izbegla pad helikoptera, kome su, prema informacijama lista "Bild am Zontag", otkazali motori.

Helikopter je na 1. 600 metara počeo da gubi visinu, tako da je posadi tek na nekoliko stotina metara iznad zemlje uspelo da turbine ponovo startuje i izbegne pad.

Eksperti ne polaze od toga da je u pitanju sabotaža, na helikopteru kojim je Merkelova u sredu uveče, kada se to i dogodilo, bila na putu, u izbornoj kampanji u Saksoniji-Anhaltu. "To je jedna škakljiva situacija kada oba motora, jedan za drugim otkažu. Posada je delovala tačno prema uputstvu za takve situacije i ponovo pokrenula motore", rekao je jedan savezni policajac za "Bild am Zonatg".

Uzroci zašto je helikopter u kome je bila Merkelova imao velikih problema su nejasni, a policija istražuje slučaj, piše list, navodeći da je helikopter "superpuma 332" skoro nov, kupljen u decembru.
  • 20.03.2011 16:08
    1
    E tako je to kada se ne dozvoljava svojim avionima da lete nad Libijom, e onda pocinje primena fizike, slobodnoga pada
  • 20.03.2011 15:41
    Do sada se još nikad ni na jednom tom modelu helikoptera se nije desilo da se oba motora ugase. Bilo je nekoliko mehaničkih kvarova i udesa u ekstremnim uslovima, ali ovo sa motorima što liči na upozorenje Merkelovoj nikad. Sve zbog stava Nemače o odustajanju od gradnje novih nukearki i zatvaranju postojećih. SAD i VB se upinju da upravdaju dalju izgradnju nuklearki, relativizuju tragediju u Japanu, i zato im je Nemačka je trn u oku.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Eurocopter_AS332_Super_Puma#Notable_accidents_and_incidents
  • E bas nije tako

    20.03.2011 15:24
    Oona NIJE bila u helikopteru.
    Problemi su nastali nakon sto je ona napustila helikopter u Ofenburgu, piloti su uzleteli i mali taj problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet