Napadi na Izrael posle pogibije 8 Palestinaca

Rano jutros su palestinski ekstremisti ispalili raketu na grad Berševu na jugu Izraela, lakše ranivši jednu osobu i oštetivši više zgrada.

Rano jutros su palestinski ekstremisti ispalili raketu na grad Berševu na jugu Izraela, lakše ranivši jednu osobu i oštetivši više zgrada. Berševa je oko 40 kilometara daleko od Gaze, mnogo dalje nego drugi izraelski gradovi koje obično ciljaju palestinski ekstremisti.

Nekoliko sati kasnije sedam mina pogodilo je region Eškol u pustinji Negev. Potom je raketa pala na otvoreni prostor u Berševi.

Najmanje osam Palestinaca, uključujući četvoro civila, ubijeno je juče u žestokoj razmeni vatre. Jučerašnji dan bio je najsmrtonosniji posle više meseci. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izvinio se za civilne žrtve, naglasivši da Izrael nema nameru da konflikt dalje eskalira.

Napadi na Izrael pojačani su tokom vikenda, kada je više od 50 mina pogodilo južnu izraelsku teritoriju.

  • Jan Chi

    23.03.2011 13:51
    Beer Sheva
    Jutros u pola sest gadjana je Beer Sheva di i ja zivim. Pale su dve rakete i jedna je pala na put jednog kvarta. Tom prilikom ostecena je bar jedna kuca, i povredjen je jedan covek koji je otvorio prozor stana na trecem spratu posle padanja rakete i zadobio je povrede grudi od eksercica i metala. Cetiri sata kasnije ponovo su pale dve rakete, ali izvan grada. Pre mesec dana pale su dve rakete na grad i bilo je stete na bar jednoj kuci. Juce posle saznanja da je doslo do stradanja civila, Izraelci su se odma izvinili, dok to ne cine Palestinci. Jedan Palestinski decak koji je tesko ranjen odvezen je u izraelsku bolnicu. Sinoc su gadjani Ashkelon i Ashdod, dva lucka grada na Jugu. Jos sinoc su Palestinci nameravali da gadjaju Beer Shevu, ali je avijacija na vreme reagovala i napa grupu. Palestinci prave svakodnevne provokacije raketiranjem Izraela i onda kukaju kad im ljudi stradaju, a naoruzani se skrivaju medju civilima posle cega oni stradaju i tu Hamasovci dobijaju podrsku mnogih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.