Izrael bombardovao Gazu

Izraelske vazduhoplovne snage bombardovale su jutros pred zoru ciljeve u pojasu Gaze, dan nakon što su palestinski militanti ispalili desetinu raketa i mina preko granice u južni Izrael.
Izraelske vazduhoplovne snage bombardovale su jutros pred zoru ciljeve u pojasu Gaze, dan nakon što su palestinski militanti ispalili desetinu raketa i mina preko granice u južni Izrael.

Lideri Hamasa, koji vlada pojasom Gaze, su saopštili da su ciljani tuneli za krijumčarenje duž granice s Egiptom i jedan logor za obuku hamasovaca. U jutrošnjim vazdušnom udarima nije bilo žrtava.
Portparolka izraelske armije je potvrdila udare, istakavši da je to odmazda za rakete ispaljene na južnu izraelsku teritoriju u poslednjih nekoliko dana.

Izraelska policija je u međuvremenu u visokoj pripravnosti nakon bombaškog napada u centru Jerusalima u kome je poginula jedna žena, a više od 30 ljudi je ranjeno. Takođe je odlučeno da se poveća broj policijskih oficira u Jerusalimu i južnim okruzima i policija će biti razmeštena u punoj snazi u narednim danima širom Izraela. Šef izraelske policije Dudi Koen izrazio je, međutim, uverenje da se Izrael neće vratiti u eru terorističkih napada.

Odgovornost za jučerašnju eksploziju bombe skrivene u tašni, ostavljenoj na trotoaru na prepunoj autobuskoj stanici, nije preuzela nijedna ekstremistička organizacija, ali su Hamas i Islamski džihad istakli da je to prirodan odgovor na zločine cionista. Islamski džihad je ranije preuzeo odgovornost za jučerašnje raketiranje juga Izraela, nakon pogibije četvorice svojih članova u izraelskim vazdušnim udarima u utorak.
  • lol

    25.03.2011 14:42
    Izraela bombardovao Gazu n-ti put i nikom ništa n-ti put njima je sve dozvoljeno. Kako nisu gadafiju samo malo bliže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.