Gruzija poništila sporazum sa Rusima

Parlament Gruzije poništio je sporazum sa Rusijom prema kome je Moskva mogla da koristi gruzijsku teritoriju za tranzit do ruske vojne baze u Jermeniji.

Parlament Gruzije poništio je sporazum sa Rusijom prema kome je Moskva mogla da koristi gruzijsku teritoriju za tranzit do ruske vojne baze u Jermeniji.

Poslanici su jednoglasno odlučili da se petogodišnji sporazum, potpisan 2006. godine, ne obnavlja. Zamenik ministra spoljnih poslova Gruzije Nino Kalandadze izjavila je da obnavljanje sporazuma ne bi bilo "politički korisno" zbog "ruske agresije" koja je dovela do kratkotrajnog rata u avgustu 2008. godine.

Ruska baza nalazi se na severu Jermenije i tamo je stacionirano 5.000 vojnika, kao i borbeni avioni mig-29. Jermenija je prošle nedelja produžila zakup Rusima do 2046. godine.

  • janko

    21.04.2011 05:17
    to gruzijci
    i tito je bratji rekao ne pa sta nam je falilo
  • sindrom

    20.04.2011 12:59
    vi sa Stokholmskim sindromom idite da se lecite , ti bas volis da te siluju , a onda ih volis!!!
  • Lacika

    20.04.2011 11:16
    Tako treba s Rusima!!!
    Svaka vam čast, Gruzijci! Učite se Tadiću, Jeremiću i ostali. Treba znati kada možete da kažete NE. Ako smo opredeljeni za NATO, onda otkačite se od Rusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet