Dozvoljena prva gej parada u Moskvi

Moskva je dozvolila organizaciju prve gej parade ponosa, saopštili su njeni organizatori.

Moskva je dozvolila organizaciju prve gej parade ponosa, saopštili su njeni organizatori.

"Nakon petogodišnje borbe, dobili smo od gradske većnice dozvolu da organizujemo 28. maja gej paradu ponosa", rekao je Nikolaj Aleksejev, predsednik ruskog gej udruženja.

Na paradi ponosa u Moskvi moći će da učestvuje 500 osoba, dodao je organizator.

Raniji pokušaji održavanja gej skupova su bili brutalno sprečeni, podseća AFP, a nekadašnji gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov je čak govorio da je homoseksualnost "satanska".

  • Kentaur

    27.04.2011 12:05
    Luzhkov
    je rekao istinu. Seksualna orijentacija je privatna stvar svakog pojedinca, ali kada je ona organizovana (pa jos na globalnom planu), kada vrsi propagandu ("pravo na razlicitost" kao povlacenje znaka jednakosti izmedju nenormalnosti i normalnosti), kada kontrolise medije, utice na zakonodavstvo (pravo na brak, usvajanje dese), kada predstavlja finansijski lobi koji prosiruje svoj uticaj i diskriminise heteroseksualce gde god je u mogucnosti, kada paradama tzv. "ponosa" ispoljava tendenciju ka ekspanziji, onda to JESTE cisti satanizam!
  • Sremac

    27.04.2011 08:27
    JURIJA PONOVO ZA GRADONAČELNIKA
    Rusi rekli- može ali 500 ! Tih 500 će lepo da "pripreme" i pokažu svetu da su u "trendu"posle parade besplatni ginekološki pregledi.TAKO SE TO RADI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.