Eksplodirao gasovod u Egiptu

Snažna eksplozija je odjeknula jutros na gasovodu kraj egipatske granice s Izraelom, zbog čega je obustavljen izvoz prirodnog gasa u Izrael i Jordan, javlja Rojters.

Snažna eksplozija je odjeknula jutros na gasovodu kraj egipatske granice s Izraelom, zbog čega je obustavljen izvoz prirodnog gasa u Izrael i Jordan, javlja Rojters.

Bezbednosni izvori, na koje se ta agencija poziva, rekli su da je napad izvela nepoznata naoružana banda i da se sada gasi požar na tom objektu. To je drugi napad u poslednjih mesec dana na terminalu Al-Sabil kraj grada El Ariša pedesetak kilometara od granice s Izraelom.

Krajem marta naoružani ljudi podmetnuli su eksploziv na terminal koji nije eksplodirao. Raniji napad na isti gasovod, lociran južno od El Ariša, izveden je 5. februara tokom nereda koji su doveli do pada egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka. Egipatske bezbednosne snage često se sukobljavaju sa beduinima na Sinaju koji se žale da su zanemareni i ugnjetavani. Beduini su takođe pokušali da sabotiraju gasovod u leto prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.