U Madridu svakog dana minut ćutanja za preminule od virusa korona

Ponedeljak, 30. mart je proglašen za Dan žalosti u Autonomnoj pokrajini Madrid, a svakog dana u 11 sati će biti održavan minut ćutanja za preminule od posledica korona virusa.
U Madridu svakog dana minut ćutanja za preminule od virusa korona
Foto: Pixabay
U Španiji je danas registrovano 78.797 zaraženih, 6.549 više nego u subotu, a umrlo je 6.606 obolelih. U Madridu je 22.667 zaraženih.
 
Broj izlečenih je 14.709, u bolnicama je 49.698 ljudi, a 4.907 je na intenzivnoj nezi.
 
Šef nacionalnog Kriznog štaba Fernando Simon istakao je i pozitivan podatak da je broj smeštenih na intenzivnoj njezi u odnosu na ukupni broj pacijenata sa 15 odsto pao na 13 odsto, a uzlazna linija rasta korona virusa sa 14 odsto je spala na devet odsto.
 
Premijer Pedro Sančez je danas saopštio da se do 9. aprila uvodi potpuna zabrana kretanja, od koje će biti izuzeti medicinsko osoblje, snage bezbednosti i radnici u prehrambenim objektima, prenose agencije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet