Meksiko: Pet mrtvih, devet zatrpanih rudara

Broj žrtava u današnjoj eksploziji u meksičkom rudniku porastao je na pet i uprkos pomoći čilenaskih stručnjaka, sve je manje nade da će ostalih devet rudara biti nađeno, saopštili su meksički zvaničnici.
Broj žrtava u današnjoj eksploziji u meksičkom rudniku porastao je na pet i uprkos pomoći čilenaskih stručnjaka, sve je manje nade da će ostalih devet rudara biti nađeno, saopštili su meksički zvaničnici.

"Izgledi su veoma loši", rekao je meksički ministar rada Havijer Losano koji je posetio mesto nesreće. "Situacija je takva da nam ne uliva mnogo nade", dodao je on.

U snažnoj ekploziji gasa teško je povređen i 15-godišnji dečak koji je radio na pokretnoj traci na površini rudnika.

Federalno tužilaštvo je saopštilo da su dečaku amputirane obe ruke i da se nalazi u kritičnom stanju, preneo je AP.

Spasilački tim se, posle nesreće, spustio u rudnik i ubrzo našao tela trojice rudara, a kasnije još dva.

Jedan od spasilaca rekao je da su šanse da je neko od 14 rudara preživeo veoma male, iako su se samo nekoliko sati ranije nadali čudesnom spasenju uz pomoć čileanskih stručnjaka, kakvo su već doživeli u avgustu prošle godine.

Predsednik Meksika Felipe Kalderon izrazio je saučešće porodicama žrtava i poručio da će vlada učiniti sve da bi pomogla lokalnim vlastima u akcijama spasavanja zarobljenih rudara.

Rudnik uglja, kod grada San Huan de Sabinas, otvoren je pre mesec dana i u njemu je bilo zaposleno 25 ljudi.

U sličnoj ekploziji metana u februaru 2006. godine u istoj oblasti poginulo je 65 rudara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet