U Čečeniji ubijen vođa Al Kaide

Ruske bezbednosne snage ubile su jednog od vođa Al Kaide u Čečeniji, koji je koordinirao pobunjenike u severnom Kavkazu, saopštio je danas Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma.
Ruske bezbednosne snage ubile su jednog od vođa Al Kaide u Čečeniji, koji je koordinirao pobunjenike u severnom Kavkazu, saopštio je danas Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma.

Ubijeni, pod imenom Doger Sevdet, turski je državljanin koji je uzeo ratničko ime Abdulah Kurd i bio je izaslanik Al Kaide u severnom Kavkazu, navodi se u saopštenju koje prenose ruske agencije.

U saopštenju se ističe da Sevdet, koji je došao u region 1991, učestvovao u planiranju brojnih terorističkih akata i napada na pripadnike javnih i bezbednosnih snaga.

Sevdet i jedan drugi pripadnik Al Kaide su ubijeni od strane ruskih bezbednosnih snaga u utorak u okršaju u regionu Vedensk u Čečeniji.

Njegova smrt je usledila dve nedelje nakon što su ruske vlasti ubile jednog visokog pripadnika Al kaide, saudijskog operativca poznatog kao Moganed, što je bio najveći uspeh u regionu poslednjih godina.

Ovo ubistvo usledilo je nakon što su američke snage u Pakistanu ubile šefa Al kaide Osamu bin Ladena, u operaciji koju je Kremlj pohvalio kao "ozbiljan uspeh u borbi protiv međunarodnog terorizma".
  • Dr

    04.05.2011 18:15
    Al su mu ga dali ameri po akciji...to se roka ne pitaju šta košta :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.