Uhapšen gradonačelnik Maribora

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler priveden je danas u policiju sa još sedam lica zbog istrage u vezi sa korupcijom i zloupotrebom službenih ovlašćenja.
Gradonačelnik Maribora Franc Kangler priveden je danas u policiju sa još sedam lica zbog istrage u vezi sa korupcijom i zloupotrebom službenih ovlašćenja.

Na više lokacija u Mariboru, pa i u sedištu opštine, izvršeni su pretresi i oduzeta je poslovna dokumentacija. Policija vodi informativne razgovore s direktorom opštinske uprave i nekoliko direktora i čelnih ljudi dve gradske građevinske firme.

Sumnja se u privredni kriminal, odnosno dodelu građevinskih dozvola i prodaju zemljišta.

Direktor policije Janko Goršek izjavio je novinarima u Ljubljani da će istraga biti nastavljena i idućih dana pregledom zaplenjene dokumentacije, dok je Kangler rekao da krivične prijave koje su podnete protiv njega nisu utemeljene.

Slovenačka narodna stranka, čiji je Kangler uticajni član, saopštila je da optužbe protiv gradonačelnika treba dokazati na sudu ili ga javno "oprati" od krivice.

Kanglerov advokat izrazio je čuđenje što je spektakularna policijska istraga pokrenuta baš sada i to u vezi sa sumnjom na njegovog klijenta, a koje su mediji objavljivali poslednje tri godine.
  • 04.05.2011 20:34
    1
    Jedan od razloga sto se ova vlast bori protiv pridruzenju zemljama EU je bas i ovakva vest, odnosno, NEMA KRADJE i KORUPCIJE...
  • Betty Boop

    04.05.2011 20:13
    Koliko ce zute i prljave vode isteci iz nasih slavina dok se i u nasem gradu ne pokrenu slicne akcije? E, moj Novi Sade, kakav sljam tebe predstavlja!
  • Марко

    04.05.2011 19:26
    Шта нам ово вреди?
    Ако је ово информација да се зна како се то ради тамо код онох који имају уређенији систем од овог раштелованог онда је у реду.
    Иако би много више било у реду да смо сазнали шта се чини у овом нашем граду, покрајини и држави да се овакве радње избегну.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.