Izgoreo fakultet u Stokholmu

Jak požar zahvatio je jutros Fakultet arhitekture u centru Stokholma i veći deo zgrade je izgoreo.
Jak požar zahvatio je jutros Fakultet arhitekture u centru Stokholma i veći deo zgrade je izgoreo.

Veliki požar izbio je danas u centru Stokholma i uništio veći deo arhitektonskog fakulteta u tom gradu, ali niko nije povređen, saopštile su vatrogasne ekipe.

Univerzitet je bio prazan u vreme izbijanja požara, a jedan vatrogasac povređen je tokom gašenja vatre, rekla je predstavnica za štampu spasilačke službe Asa Dehlin, prenosi agencija AP.

Ona je dodala da postoji rizik da se vatra proširi, ali za sada okolne stambene zgrade još nisu evakuisane.

Zgrada fakulteta, koju je 60-ih godina prošlog veka projektovao arhitekta Gunar Henrikson, proglašena je u jednoj anketi iz 2008. godinu za najružniju zgradu u Stokholmu, navodi AP.
  • Kentaur

    04.05.2011 21:39
    a kada su
    u Tbilisiju tražili izgradnju nove Opere, i bili odbijeni, iznenada je buknuo požar koji je progutao zgradu za nekoliko časova. Zahvaljujući portiru "koji je pokazao izuzetnu prisebnost" planovi su sačuvani i zgrada je obnovljenja u arhitektonskom smislu, ali sa novom scenskom tehnikom. Slično se desilo i JDP. E, a sa Matijevićevom "lepoticom" bi trebalo isto, ali na pola - tj. nova zgrada, međutim sasvim drugačijeg arhitektonskog rešenja. Ovo je samo jedno mišljenje, bez podstrekavanja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet