Bombaš samoubica ubio 20 policajaca

Bombaš samoubica aktivirao je danas eksploziv u automobilu ispred policijske stanice u iračkom gradu Hili i ubio 20 pripadnika snaga reda, a ranio oko 40, izjavili su lokalni zvaničnici.
Bombaš samoubica aktivirao je danas eksploziv u automobilu ispred policijske stanice u iračkom gradu Hili i ubio 20 pripadnika snaga reda, a ranio oko 40, izjavili su lokalni zvaničnici.

Ovo je bio drugi veliki bombaški napad u Iraku od pogibije lidera Al Kaide Osame bin Ladena u akciji američkih specijalaca u Pakistanu pre tri dana.

Iračani su od tada na oprezu, pošto očekuju reakciju lokalnog krila Al Kaide, a zvaničnici su obećali da će pojačati mere bezbednosti širom zemlje.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad u Hili, ali ova akcija veoma liči na prethodne brojne napade Al kaide na pripadnike iračkih snaga bezbednosti.

"Napad ima karakteristike Al kaide, koja ponovo pokušava da destabilizuje ovu zemlju", izjavio je Hamid al Mili, član regionalnog provincijalnog saveta.

Policijski zvaničnik rekao je da je bomba aktivirana kada su se policajci okupili ispred zgrade u vreme početka rada nove smene. Hila se nalazi na oko 95 kilometara južno od Bagdada.

Al Mili je rekao da je automobil bio napunjen sa 150 kilograma eksploziva. Napadač je krenuo velikom brzinom prema zgradi i čuvari nisu imali priliku da ga zaustave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet