Separatisti zavladali Škotskom

Škotska nacionalna partija (SNP) premijera Škotske Aleksa Salmonda osvojila je danas većinu na izborima za parlament u Edinburgu.

Škotska nacionalna partija (SNP) premijera Škotske Aleksa Salmonda osvojila je danas većinu na izborima za parlament u Edinburgu.

SNP je porazila nekada dominantnu Laburističku stranku i obezbedila 65 od ukupno 129 mesta u parlamentu, a Salmond je obećao da će u naredne četiri godine organizovati referendum o nezavisnosti Škotske, javio je AFP.

"Kako nam je narod ukazao poverenje, tako i mi moramo da verujemo narodu i zato ćemo u ovom mandatu parlamenta organizovati referendum i poveriti narodu ustavnu budućnost Škotske", rekao je Salmond.

Ovo je prvi put da jedna stranka, od osnivanja parlamenta u Škotskoj 1999. godine, osvoji ukupnu većinu.

Odvajanje Škotske od Velike Britanije u poslednjih deset godina podržavalo je oko 30 odsto Škotlanđana.

  • 07.05.2011 16:52
    vojvodjanski skot

    Tako treba, kada CENTAR hoce SVE....Doci ce vreme i Vojvodina ce tako

  • Scotch Bonnet

    06.05.2011 19:12
    Isto
    Tako cemo i mi Vojvodjani, Skotskim stopama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.