Evropa ima zemnog gasa za sledećih 60 godina

Ogromna nalazišta gasa dovoljna da zadovolje potrošnju na kontinentu za čak 60 godina i smanje njegovu zavisnost od Rusije. Pod zemljom u Evropi nalazi se čak 624 biliona kubnih stopa gasa?
Ogromna nalazišta gasa dovoljna da zadovolje potrošnju na kontinentu za čak 60 godina i smanje njegovu zavisnost od Rusije. Pod zemljom u Evropi nalazi se čak 624 biliona kubnih stopa gasa?

U Evropi se nalaze ogromna nalazišta gasa dovoljna da zadovolje potrošnju na kontinentu za čak 60 godina i smanje njegovu zavisnost od Rusije, objavio je londonski ekonomski dnevnik Fajnenšl tajms.

FT, pozivajući se na studiju agencije "Ju es enerdži informejšn administrejšn", koja radi u sastavu administracije Sjedinjenih Američkih Država, piše da se pod zemljom u Evropi nalazi čak 624 biliona kubnih stopa gasa (oko 17,67 biliona kubnih metara).

Savremena tehnička sredstva omogućavaju da se eksploatiše gas iz škriljaca.

Studije, međutim, upozoravaju da će pre njihovog eventualnog korišćenja biti organizovane rasprave da li eksploatacija u tom obimu ima poželjan uticaj na životnu sredinu.

EIA je istraživala 48 nalazišta gasa u 32 evropske zemlje, dok oblasti u Rusiji i na Bliskom istoku nisu bile obuhvaćene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet