Pronađena masovna grobnica u Obali Slonovače

Nova masovna grobnica, sa 29 tela, nađena je u nestabilnom predgrađu grada Jopoguna u Obali Slonovače, rekao je jedan stanovnik koji kaže da su to žrtve ubijene tokom političke krize koja je zemlju gurnula u nasilje.
Nova masovna grobnica, sa 29 tela, nađena je u nestabilnom predgrađu grada Jopoguna u Obali Slonovače, rekao je jedan stanovnik koji kaže da su to žrtve ubijene tokom političke krize koja je zemlju gurnula u nasilje.

Brahima Bakajoko rekao je da su se ekstremisti bliski uhapšenom bivšem predsedniku Lorenu Gbagbou svetili nad tim predgrađem u vreme proslave hapšenja Gbagboa 11. aprila.

On je dodao da su na meti ekstremista bili pripadnici dve etničke grupe koje su podržavale demokratski izabranog predsednika Alasanu Uataru.

Novinar agencije AP posetio je mesto na kojem je masovna grobnica i razgovarao sa stanovnicima od kojih su mnogi rekli da su im rođaci ubijeni.

Savet UN za ljudska prava u Ženevi objavio je u petak da su njegovi istražitelji upućeni na jedan fudbalski teren u Jopugonu, da bi proverili navode o postojanju masovne grobnice.

Većina stanovnika Jopugona glasala je na predsedničkim izborima za Gbagboa. To predgrađe je bilo poprište borbi do četvrtka, kada je portparol vojske novoizabranog predsednika Uatare objavio da je ta oblast ponovo pod kontrolom legalno izabranih vlasti.

Zvaničnici pravosuđa počeli su juče saslušanje Gbagboa o povredama ljudskih prava počinjenih za vreme njegove vlasti.

Odbijanje Gbagboa da preda vlast pošto je izgubio predsedničke izbore u novembru 2010, odvelo je tu zapadnoafričku zemlju u nasilje sa više od 1.000 žrtava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet