Bin ladenova poslednja poruka preti Američkoj bezbednosti

U poslednjoj audio poruci, nešto dužoj od jednog minuta, koju je snimio pre nego što je ubijen, Osama bin Laden je upozorio da bez palestinske bezbednosti neće biti ni američke, izvestio je danas jedan islamski veb sajt.

U poslednjoj audio poruci, nešto dužoj od jednog minuta, koju je snimio pre nego što je ubijen, Osama bin Laden je upozorio da bez palestinske bezbednosti neće biti ni američke, izvestio je danas jedan islamski veb sajt.

"Amerika neće moći da sanja o bezbednosti sve dok mi ne budemo živeli bezbedno u Palestini. Nepošteno je da vi živite u miru, dok naša braća u Gazi žive nebezbedno", rekao je Bin Laden u poruci upućenoj američkom predsedniku Baraku Obami. "U skladu s tim i s Božjom voljom, naši napadi protiv vas će se nastaviti sve dok traje vaša podrška Izraelu", istakao je ubijeni vođa Al Kaide u poruci poslatoj na sajt Shamikh1.net, a preneo AFP. U snimku koji traje oko jedan minut, Bin Laden je rekao da mu je namera bila da pošalje "poruku" Sjedinjenim Američkim Državama preko Nigerijca Umara Faruka Abdulmutalaba, koji je u decembru 2009. godine pokušao da aktivira bombu u jednom američkom avionu na letu za Detroit.

"Poruka koju je Abdulmutalab trebalo da pošalje potvrđuje prethodnu poruku, koju su vam poslali naši heroji 11. septembra", kazao je Bin Laden.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.