Veteran koji je štrajkovao glađu zbog generala ipak živ

Stjepan Bošnjak, jedan od ratnih veterana koji je štrajkovao glađu zbog presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ipak nije preminuo u Šibeniku, iako su hrvatski mediji tako preneli.
Stjepan Bošnjak, jedan od ratnih veterana koji je štrajkovao glađu zbog presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ipak nije preminuo u Šibeniku, iako su hrvatski mediji tako preneli.

Vest je glasila: Stjepan Bošnjak, branitelj koji je štrajkovao glađu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića preminuo je u sredu ujutro u šibeničkkoj bolnici. Objavljena je na hrvatskim internet portalima, ali je na sajtu novilist.hr objavljeno da vest nije istinita.

Kao pripadnik 113. brigade, nekoliko dana štrajkovao je u Zagrebu zbog presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ali se vratio u Šibenik i – živ je. Potvrdio je to i direktor šibeničke bolnice, Željko Burić.

"On se kod nas leči, bio je hospitalizovan u par navrata krajem prošle godine i u aprilu, no sada ga nema", rekao je Burić.

Ratni veterani koji štrajkuju glađu na Trgu bana Jelačića jutros su se sastali sa predsednikom udruženja ratnih veterana HVIDR Josipom Đakićem, koji je pokušao da ih uveri da prekinu štrajk. On je rekao novinarima da štrajkačima najviše smeta sudska odluka o "udruženom zločinačkom poduhvatu".

"Obećao sam im da će biti učinjeno sve što je moguće da se u žalbenom postupku otkloni ova optužba protiv Hrvatske, generala i tadašnjeg političkog vrha", rekao je Đakić.

Haški tribunal osudio je 15. aprila hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na 24, odnosno 18 godina zatvora zbog progona srpskog stanovništva iz Kninske krajine tokom i posle akcije "Oluja" u leto i jesen 1995. godine.

Gotovina i Markač osuđeni su za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem trajnog uklanjanja srpske populacije iz Republike Srpske Krajine.
  • vj

    11.05.2011 18:33
    E, tako se to radi. A ne ko neki bleferi ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.