Tivat: Avion oštećen u sudaru s orlom

Avion "embraer 195" crnogorske avio-kompanije "Montenegro erlajnz" blago je oštećen danas nakon sudara sa orlom na pisti tivatskog aerodroma, ali niko nije povređen, saopštio je portal "Vijesti onlajn".
Avion "embraer 195" crnogorske avio-kompanije "Montenegro erlajnz" blago je oštećen danas nakon sudara sa orlom na pisti tivatskog aerodroma, ali niko nije povređen, saopštio je portal "Vijesti onlajn".

Taj crnogorski portal prenosi da je u jutrošnjem nesvakidašnjem incidentu oštećen takozvani "nos aviona", koji je dolazio iz Beograda, a koji je tada sletao na tivatski aerodrom.

Takozvani "nos aviona", odnosno radarska kupola napravljena od plastičnog materijala, ispod koje je smešten meteorološki radar, potpuno je udubljena.

Opisujući atmosferu u putničkoj kabini, šef Letačke operative crnogorskog avio-prevoznika kapetan Milovan Milić kazao je za "Vijesti onlajn" da su putnici u avionu čuli jak udar, ali da u prvom momentu nisu znali šta se dogodilo.

Točkovi "embraera", koji se u tom trenutku kretao brzinom 250 kilometara na čas, dotakli su poletno-sletnu stazu, a onda je usledio jak udar.

"Iskusni kapetan Branislav Gak je prisebno zadržao pravac aviona i potom ga zaustavio u redovnoj proceduri", tvrdi Milić, objašnjavajući da kapetan nije mogao da izbegne pticu, koja je ostala mrtva na pisti.

U "Montenegro erlajnzu" navode da su mehaničari zamenili rezervni deo, a da oštećenje radarske kupole nije moglo da ugrozi bezbednost putnika u avionu prilikom sletanja.

Kroz plastiku radarske kupole prodiru meteorološki zraci, koji pilotima prilikom leta daju meteo sliku, ali u tehničkom i bezbednosnom smislu, njen kvar ne može biti fatalan, pišu "Vijesti onlajn".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet