Tajni agent tvitovao preko pogrešnog naloga

Svi oni koji imaju po nekoliko naloga na mikro blog sajtu Tviter dobro znaju koliko je lako pobrkati lični nalog sa nalogom firme u kojoj rade.
Svi oni koji imaju po nekoliko naloga na mikro blog sajtu Tviter dobro znaju koliko je lako pobrkati lični nalog sa nalogom firme u kojoj rade.

A upravo se to desilo pripadniku američke tajne službe koji je na zvaničnom nalogu agencije postavio poruku o kojoj nije štedeo kritike na račun konzervativne TV mreže Foks njuz.

"Morao sam da nadgledam Foks zbog neke priče. Ne. Mogu. Da. Podnesem. To. Trućanje.", stoji u poruci nespretnog agenta koju je preuzeo i na svom blogu objavio politički izveštač konkurentne TV mreže ABC.

Poruka je obrisana svega sedam minuta nakon što je postavljena, ali kako to obično biva u ovakvim slučajevima, ostali blogeri su bili još brži.

"Tako je kada se ima više naloga na Tviteru. Izgleda da će neko dobiti otkaz", prokomentarisao je jedan od njih.

Portparol američke tajne službe Edvin Donavan, koji je bio prinuđen da se javno izvini u ime agencije, izjavio je za ABC njuz da je "jedan od pripadnika službe koji je imao pristup zvaničnom nalogu postavio neprikladnu i neautorizovanu poruku misleći da se nalazi na svom privatnom nalogu".

On je istakao da "sadržaj poruke ne izražava stav američke tajne službe" i da je agentu koji je počinio grešku onemogućen dalji pristup zvaničnom nalogu agencije.

Na pitanje zašto je agent nadgledao Foks njuz, Donavan je odgovorio da pripadnici agencije "prate 24 sata sve informativne kanale zbog tema u vezi sa tajnom službom".

U svom komentaru, novinar ABC ističe da u ovom slučaju američka tajna služba ipak ima opravdanja jer je počela da tvituje tek od 9. maja pa se još uvek nije uhodala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.