Španci protiv nezaposlenosti

Desetine hiljada Španaca nezadovoljnih zbog visoke stope nezaposlenosti šesti dan za redom izašle su na ulice gradova širom zemlje.

Desetine hiljada Španaca nezadovoljnih zbog visoke stope nezaposlenosti šesti dan za redom izašle su na ulice gradova širom zemlje. U isto vreme, Vlada preispituje odluku o zabrani protesta zbog straha od sukoba i gubitka popularnosti.

Demonstranti su zauzeli trgove najvećih španskih gradova u znak protesta zbog ekonomske stagnacije i Vladinih oštrih mera štednje. Izborna komisija je zabranila održavanje protesta u nedelju, kada će biti održani lokalni izbori, ali je premijer Hose Luis Rodriges Sapatero izjavio da će možda poništiti tu zabranu.

"Osećam veliko poštovanje prema ljudima koji protestuju na miran način i razumem da ih pokreću ekonomska kriza i nada da će se zaposliti", rekao je Sapatero i dodao da Ministarstvo pravde preispituje odluku izborne komisije. Demonstranti pozivaju Špance da ne glasaju ni za jednu od dve vodeće partije iz vlasti i opozicije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.