Grčka: Sveštenici uhapšeni za ucenu i zelenaštvo

Dva sveštenika Grčke pravoslavne crkve uhapšena su u Larisi zbog optužbi za zelenaštvo i ucenjivanje trećeg sveštenika, saopštila je danas lokalna policija.
Dva sveštenika Grčke pravoslavne crkve uhapšena su u Larisi zbog optužbi za zelenaštvo i ucenjivanje trećeg sveštenika, saopštila je danas lokalna policija.

Sveštenici, stari 35 i 49 godina, uhapšeni su juče pošto je njihov 51-godišnji kolega, koji je od njih u protekla tri meseca pozajmio 10.000 evra, podneo tužbu.

Sveštenik koji ih je tužio rekao je i da su mu pretili smrću, preneo je AFP.

Policija je privela osumnjičene pošto je pratila dvojicu njihovih saradnika, koji su preuzeli novac od žrtve. Policajci su, prilikom pretrage kuća optuženih, pronašli 7.000 evra u gotovini i priznanice u vrednosti od 150.000 evra.
  • Richard Dawkins

    02.06.2011 08:12
    religija = zlo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.