VIDEO: Francuski i jermenski novinari ranjeni u Nagorno Karabahu

Francuski i jermenski novinari ranjeni su u danas na području Nagorno Karabaha, gde poslednjih pet dana traju sukobi jermenskih i azerbejdžanskih snaga.
Novinar i fotograf koji za pariski Mond prate sukobe u Nagorno Kabaharu ranjeni su danas, izjavio je za Frans pres direktor Mond Lik Broner, ne pružajući više detalja. Jermensko ministarstvo spoljnih poslova je na Tviteru napisalo da su "dva francuska reportera Monda ranjena u Martuni u azerbejdžanskom bombardovanju" i da su prebačeni u bolnicu.
 
Povređeni su i snimatelj televizijskog kanala Jermenija i novinar jermenske televizije "Vesti 24 sata".
 
Za sada nije poznata težina povreda koje su zadobili.
Više novinara, uključujući i ekipu Frans presa koja nema ranjenih, pratili su lokalne vlasti u gradu Martuni kako bi razgovarali sa stanovništvom i videli štetu od bombardovanja, kada je usledilo novo bombardovanje.
 
Sukobi u Nagorno-Karabahu eskalirali su u nedelju od kada je poginulo i povređeno više desetina ljudi. Međunarodna zajednica danima poziva na razgovore o okončanju višedecenijskog sukoba dve bivše sovjetske republike.
 
Višedecenijski sukobi Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno Karabaha eskalirali su u nedelju od kada je poginulo i povređeno više desetina ljudi. Međunarodna zajednica danima poziva na razgovore o okončanju višedecenijskog sukoba dve bivše sovjetske republike.
 
Azerbejdžan, zemlja turskog govornog područja čiji su stanovnici pretežno šiiti, traži vraćanje pod njegovu kontrolu Nagorno Karabaha, većinski naseljenim Jermenima hrišćanske veroispovesti, čije otcepljenje 1991. međunarodna zajednica nije priznala.
  • Dragan

    01.10.2020 16:30
    Ah
    Na you tube Jermenija je mnogostruko jača od Azerbejđana.Avioni suhoj 25,jermenija,ima i našeg plamen,neva,bov 1,t72.Imaju 3 S300.Azerbejđan mig 21 i 29,i 2 kom S 300.Toliko o kantama S300 koje imaju obe strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet