Uhapšen bliski saradnik Bin Ladena

Na severu Avganistana uhapšen je bliski saradnik ubijenog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, saopštio je NATO.
Na severu Avganistana uhapšen je bliski saradnik ubijenog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, saopštio je NATO.

U saopštenju je navedeno da je moguće da je uhapšeni 2001. godine bio u dosluhu sa Bin Ladenom i da je boravio u Pakistanu.

NATO nije obelodanio ime uhapšenog, već je samo naveo da je on uhapšen juče tokom operacije u Nahri Šahiju, u severnoj avganistanskoj provinciji Balk, prenosi AP. Time je broj ljudi bliskih Al Kaidi i talibana uhapšenih u toj provinciji od februara porastao na 35.

U severnoj provinciji Baglan danas je u bombaškom napadu ubijen jedan nemački vojnik, a petorica njih su ranjeni. Ranjeni vojnici su, kako je saopštio Bundesver, prebačeni u nemačku bazu u Kunduzu.

Takođe rano jutros, jedan poljski vojnik je poginuo, a dvojica su povređena u napadu pobunjenika na patrolu u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni.

U saopštenju poljske vojske navedeno je da je do napada došlo kada su nepoznati napadači na poljske vojnike, koji u Avganistanu služe u okviru snaga NATO, ispalili antitenkovske projektile i upotrebili sitno naoružanje, prenela je američka agencija.

Oko 2.600 Poljaka služi u Avganistanu u okviru misije NATO.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.