Amfilohije: Klinton smrdi nečoveštvom

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije nazvao je danas bivšeg američkog predsednika Bila Klintona "vlastodršcem čiji tragovi smrde nečoveštvom".
Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije nazvao je danas bivšeg američkog predsednika Bila Klintona "vlastodršcem čiji tragovi smrde nečoveštvom".

"Bilo je kroz istoriju vlastodržaca čiji su tragovi smrdeli nečoveštvom. I dan danas smrde nečoveštvom. Ovih dana tu je kod nas bio Klinton. Možda on i oni koji su ga pozvali u Crnu Goru misle da mu čoveštvom smrde tragovi", kazao je Amfilohije na skupu povodom praznika Jovana Vladimira u Golubovcima kod Podgorice.

Mitropolit SPC-a je zamerio Klintonu što je Crnu Goru, zemlju "koju je bombardovanjem zajedno sa Srbijom u crno zavio", u svom nedavnom obraćanju u Budvi, nazvao Makedonijom.

Amfilohije je zaključio da "nije svaki vlastodržac od boga, već samo onaj koji je tu vlast koristio na pravi način, saglasno božjoj volji".

Bivši američki predsednik boravio je 22. maja u Budvi, gde je na poziv "Atlas grupe" crnogorskog biznismena Duška Kneževića održao predavanje o potrebi umrežavanja u cilju prevladavanja savremenih globalnih izazova.
  • Ilija Rako

    11.09.2011 15:54
    Amfilohije
    Mitropit Amfilohije po svom polozaju brani crkvu od bezboznika, uzurpatora vlasti i ostale svetske zdadije.
  • Ljudi!

    04.06.2011 18:28
    Ja tek sad shvatio na koga me podseća Risto Sotona
    Na Yossemite Sam-a ili Simu Strahotu iz Warner Bros crtaća! To je ona mala zabrađena rugoba koja stalno pizdi i puca iz pištolja...
  • ZoranNS

    04.06.2011 17:40
    Želeo bi da mi gospodin Amfilohije kaže šta je on uradio "saglasno božijoj volji", pa onda o Klintonu, lako ćemo mi za njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.